Angostura all the way

House of Angostura is een historische distilleerderij die vooral bekend staat om zijn eerste product, de legendarische en alomtegenwoordige Angostura Bitters. Opgericht in 1830 in de Venezolaanse stad Angostura (nu Ciudad Bolívar), verhuisde het zijn uitvalsbasis naar Trinidad in 1876. Sindsdien is het de belangrijkste producent van rum in Trinidad en Tobago, evenals een enorm succesvol internationaal merk.

1. Angostura 3 years

Vanaf de kust van Trinidad, wordt deze frisse witte rum voornamelijk gedistilleerd uit gefermenteerde melasse van Angostura. Tijdens een verouderingsproces van drie jaar, wordt de rum gefilterd en vervolgens verfijnd in Amerikaanse eikenhouten Bourbon vaten. De jonge leeftijd van rum maakt 'm geschikt voor mengen, zoals in een cocktail met kokos, of een mint mojito.

De rum heeft een scherpe neus die in eerste instantie een machtig, zuur, citrusachtige sensatie geeft. Verse tropische aroma's van verse citroen, mango, en met een mild bosbessen aroma. De rum laat een krijtachtige, frisse smaak na, waardoor je verlangt naar meer.

2. Angostura 5 gold

Angostura 5 Year Gold is een blend van verschillende lichte en zware rums die tussen de 5 en 8 jaar gerijpt hebben in verkoolde, Amerikaanse eikenhouten Bourbon vaten. Na het rijpproces wordt de rum gefilterd om de houtskool onzuiverheden eruit te filteren, maar zonder dat de smaak er minder op wordt. Dit is een zeer delicaat proces wat ervoor zorgt dat de kwaliteit behouden blijft. Licht zoet van smaak met op de neus subtiele noten van gebrande karamel, kruiden en vanille gemixt met de fruitigheid van appel. Het smakenpalet van deze Angostura 5 Year Gold is rijk, zacht en mellow met een super smaak die iedere rumdrinker een keer geproefd moet hebben!

3. Angostura 7 years

Angostura 7 years is een volle blend van, op melasse gebaseerd, continu-gedistilleerde rum die gerijpt heeft voor een periode van minimaal 7 jaar in verkoolde, Amerikaanse eikenhouten Bourbon vaten.

Na het rijpproces wordt de rum lichtjes gefilterd om onzuiverheden weg te nemen, maar niet teveel zodat de karakteristieke, rijke smaken van het donkere hout behouden blijft. De zijdezachte rum heeft enkele prachtige, unieke juweeltjes in zich verstopt die het best samen te vatten is als een krachtige, volle rum met subtiele hints van stroop en chocolade.

Op de neus ruikt deze Angostura rokerig met tegelijkertijd een intense mix van verbrande kruiden, dit maakt deze rum tot een uniek product die zich mag meten met de toppers in de markt!

4. Angostura 1919

Angostura 1919 wordt geproduceerd in Trinidad en is een combinatie van lichte en zware rums. De blend wordt 8 jaar gelagerd op ex-bourbon vaten en geeft mooie tonen van karamel, chocola en vanille.

5. Angostura 1824, 12 years

Angostura 12 Years 1824 is een blend van de best gerijpte rumsoorten die persoonlijk zijn gekozen door de master blender. Elke rum die wordt gebruikt heeft een periode van minimaal 12 jaar gerijpt op verkoolde, Amerikaanse eikenhouten Bourbon vaten om tot rust te komen en smaken en aroma's tot volwassenheid te laten komen.

Hierop volgend worden de verschillende rums vakkundig met de hand geblend om vervolgens opnieuw te rijpen op eikenhout. Wanneer de blend uiteindelijk zijn top behaalt wat betreft rijping haalt men de blend uit de vaten, filtert men deze en begint men met het handmatig bottelen.

Het resultaat mag er wezen, een rijke bronzen kleur die over is gebleven van de langdurige rijping met een naadloos gladde textuur die de keel streelt. Een rond, middelmatig tot vol karakter met een boeket van smaken dat ontzettend verleidelijk is, een rijk smakenpalet met aroma's van zoete melasse, vanille, rijke honing, kruiden en tonen van cognac. De afdronk past precies bij de rum, een ontzettend lange afdronk die vol van smaak is zodat je nog minuten lang kan nagenieten van elk glas. Heerlijke rum die menig liefhebber zal kunnen plezieren!